Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kaparami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata kędzierzawa 1/2 główki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ziemniaki ugotowane 2 szt
pomidory 2 szt
cebula czerwona 1/3 szt
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
kapary 1 garść
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kaparami

Ziemniaki i jajka gotujemy. Sałatę myjemy i osuszamy, kroimy na szerokie paski. pomidory kromimy na ćwiartki, cebulę w prążki. Ziemniaki kroimy na większe kawłki i układamy na sałacie, następnie układamy pomidora i pokrojone jajko. potem układamy tuczyka i posypujemy kaparami i cebulą. Na koniec polewamy rozrobionym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 29.04.2011 08:45
swietna ta salatka!!
Jolanta40 11.04.2011 08:29
dziękuję :) ja też uwielbiam tuńczyka
kochanyptysiu 10.04.2011 20:38
ekstra
Sarenka 29.12.2010 12:02
Tylko zerknelam na fotke i od razu nabaralam apetytu.
banditka 29.10.2010 09:29
wyglada bajecznie a ja lubie tunczyka
Anita21 07.10.2010 10:05
oj, zjadłabym taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak