Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka czereśniowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier waniliowy 2 op.
cukier 1 szkl.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka czereśniowa

Czereśnie obrać z pestek i przełożyć do słoja. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym na noc. Na drugi dzień,jak czereśnie puszczą sok zalać je wódką. Po tygodniu przecedzić, przefiltrować i przelać do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.01.2013 11:21
ma specyficzny aromat i smak !
mamusia1 16.01.2013 11:21
ma specyficzny aromat i smak !
mamusia1 16.01.2013 11:21
ma specyficzny aromat i smak !
mamusia1 16.01.2013 11:21
ma specyficzny aromat i smak !
mamusia1 16.10.2010 11:35
wypije każdą ilość!
mili_kati 06.10.2010 22:51
ale bym sie napiła pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak