Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupka chińska
Kukurydza z Puszki
kurczak pierś
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

2 zupki chińskie(ostry rosół)
1 papryka (świeża,konserwowa lub mrożona)
1 cebula
pierś drobiowa bądź polędwica
puszka kukurydzy
2 czubate łyżki majonezu
sól


W oddzielnej misce przygotowujemy zupki chińskie( ze wszystkimi przyprawami z opakowań) zmniejszając ilość wody na tyle, aby tylko zalała pokruszony makaron.Przykrywamy,czekając aż makaron zmięknie.
Do osobnej salaterki wrzucamy kukurydzę i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Mięso kroimy drobno i smażymy z dodatkiem soli do smaku. Podsmażamy również pokrojoną w kostkę cebulę.Mieszamy składniki.Gdy makaron jest już miękki, odcedzamy go z rosołu i dodajemy do sałatki.Po ostygnięciu składników dodajemy majonez, nie za dużo. Nie trzeba dosalać, bo tak przyrządzona sałatka jest smakowo idealna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.08.2011 22:27
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak