Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z białek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 g
białka jaj 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz
olejek cytrynowy kilka kropel
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z białek

Wysmarować podłużną blaszkę masłem, wysypać tartą bułką.
Ubić białka na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania połowę cukru.

Resztę cukru i mąkę przesiewać przez sitko sypiąc na biszkopt, jednocześnie mieszać.

Ciasto wyłożyć do przygotowanej blaszki, piec w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak