Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,75 kg
cukier 0,5 szklanki
jajko 4 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
olejek rumowy 4-5 kropelek
cukier puder do smaku
olej
mleko 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty

Mąkę,cukier,cukier waniliowy,jajka,proszek do pieczenia,150 ml mleka i kilka kropli olejku rumowego łączymy ze sobą.Wyrabiamy ciasto.Dobrze wyrobione ciasto dzielimy na mniejsze porcje i rozwałkowujemy na stole posypanym mąką.Za pomocą noża wycinamy prostokąty,a w tych prostokątach robimy nacięcie i formujemy chruściki.Uformowane chruściki wrzucamy do głębokiego,rozgrzanego oleju i pieczemy na złoty kolor.Gotowe chruściki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 20.07.2012 20:38
pyszne po prostu
mic 12.09.2011 18:59
lubie takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak