Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jogurtowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 30 dag
cukier 5 dag
Sok i otarta skórka z cytryny 1/2 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok z pomarańczy 1/2 sztuka
śmietana kremówka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jogurtowy

Jogurt wymieszać z cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Żelatynę moczyć przez 5 minut w zimnej wodzie – rozpuścić w podgrzanym soku z pomarańczy, wymieszać z jogurtem. Śmietanę ubić i dodać do masy jogurtowej zanim zacznie tężeć. Stawić na 4 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak