Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z pieczarkami i parówkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
cebula biała 2 sztuki duże
pieczarki 30 dag
cukier drobny - do smaku
mąka - do zagęszczenia
parówki 30 dag
Papryka słodka mielona Prymat - do smaku
bulion mięsny 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
olej do smażenia 4 łyżki
papryka czerwona 3 sztuki dyże

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z pieczarkami i parówkami :

W sezonie na paprykę wekuję sobie paprykę z pomidorami na leczo .Potem to już tylko dodać co tam przyjdzie do głowy i dodusić.
Przełożyć zawartość słoika do garnka ( jeśli ze świeżej papryki to wypestkować je i pokroić w paski, a pomidory w pół plasterki – dusić razem bez wody 30 minut mieszając ). Cebule pokroić w piórka i zezłościć na 2 łyżkach oleju- włożyć do papryki. Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć na rumiano na pozostałym oleju dodając w końcowej fazie masło. Dodać do reszty składników. Parówki pokroić w kawałeczki i też wymieszać z resztą składników. Wrzucić kostki mięsne .Dusić 30 minut. Doprawić do smaku pieprzem, papryką mieloną , cukrem .Zagęścić mąką .Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki z ziemniakami lub pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.08.2013 08:50
fantastyczne kolorki
zbysio 21.04.2012 23:04
oooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak