Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1i 1/2 szkl
mąka pszenna 1i 1/2 szkl
margaryna 3/4 kost
jajko 8 szt
masło-krem 25 dkg
mleko-krem 1 szkl
budyń śmietankowy 1 krem
cukier waniliowy 1 szt
cukier puder 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Zagotować wodę z margaryną dodać mąkę i energicznie wymieszać,przestudzić.Do letniej masy dodawać po jednym jajku i dokładnie wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części i upiec dwa placki.
Krem; z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń,masło utrzeć z cukrem pudrem i dodać zimny budyń,dobrze połączyć.Ciasta przełożyć kremem budyniowym i na górze posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 11.02.2014 18:42
wstyd się przyznać ale karpatkę piekłam 30 lat termu:)Pyszna:)
Katarzyna59 03.01.2014 16:56
przepyszna
Seba 24.12.2013 09:10
bardzo smaczna
Krystyna32 25.05.2012 11:50
pycha
agnieszka214 20.05.2012 06:23
uwielbiam takie ciasto
ben-ka 23.01.2012 09:34
Karpatka.....marzenie:)
Grażyna13 23.01.2012 09:02
Pycha :)
Ewelina38 05.09.2011 07:58
bardzo lubię karpatkę, jednak dawno jej już nie robiłam, dzięki za przypomnienie :)
Justa32 23.08.2011 11:48
mniam
m1monika 16.07.2011 00:41
bardzo lubię, poproszę o kawałek;)
oliwkowa
oliwkowa 02.07.2011 12:24
Mniam super
Edyta38 10.04.2011 20:22
niezłe górki ci wyszły:) prawdziwe karpaty he he he
matii6 03.12.2010 21:31
uwielbiam ,moje ulubione ciacho
Ewelina43
Ewelina43 02.12.2010 16:30
super
Margo1 06.10.2010 17:15
pyszna jest
Margo1 06.10.2010 17:15
pyszna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak