Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marchewce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzie kurczaka 0,5 kg
pierś kurczaka ze skórą 0,5 kg
marchewka 0,8 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marchewce

Przyprawę do kurczaka wymieszać z ziołami najlepej w misce,podudzie i pierś dokładnie umyć i obtoczyć w wymieszanych przyprawach.
Następne tak przygotowanego kurczaka odstawiamy na około 4-5 godzin w brytwance lub naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Przed włożeniem kurczaka do piekarnika obieramy marchewkę ze skórki,myjemy i kroimy w kosteczkę.
Piekarnik nagrzewamy do około 180-190 stopni
posypujemy pokrojoną marchewkę na kurczaka pozostawionego w brytwance posypując do smaku kucharkiem uniwersalnym i podlewamy odrobiną oleju,przykrywamy brytwnkę i wstawiamy na około 1 godz 20 min-1,5 godz.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.07.2010 07:58
Prosty szybki i dobry
Iwusia 08.05.2010 20:51
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak