Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek Emilki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek Emilki

Jabłka myjemy,obieramy,kroimy na kawałki i wycinamy gniazda nasienne.Do garnka wsypujemy cukier,wrzucamy jabłka,dokładnie mieszamy,odstawiamy na 10 minut.Następnie wstawiamy na bardzo mały ogień.Gotujemy wszystko do chwili,aż jabłka zmienią swoją konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 14.09.2011 12:20
wspaniałe
Grażyna13 08.11.2010 18:58
Lubię bardzo !
MAR3STA 03.11.2010 18:24
Sprawdzone i wyśmienite do wypieków;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak