Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100ml smietany
sól, tluszcz
30 g cienkich parówek
40g boczku wedzonego
sól i pieprz do smaku
20g sera żółtego
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z wędzonym boczkiem

Parówki skroić w plasterki. Boczek skroic w kostke czeciowo zesmazyc, dodac parówki chwilke podusic. Jaja wybic do naczynia, dodac smietane osolic do smaku. Wymieszac na jednolita mase. Wlac na potelnie(na rozgrzany tluszcz. Kiedy spod juz sie zarumieni farsz rozlozyc na ciescie. a brzegi zwinac lopadka do srpdka. Ulozyc w naczyniu zaroodpornym posypac startym serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak