Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pasta brokułowa 1
swojska kiełbasa 0,5 pętka
ser mozarella 1 opakowanie
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozkładamy na naczyniu żaroodpornym, następnie układamy pastę brokułową wg. mojego przepisu, w między czasie szklimy cebulkę i podsmażamy kiełbasę potem układamy ją na paście brokułowej i posypujemy mozarellą, na koniec zaklejamy ciasto od góry. Ciasto polewamy mlekiem aby po upieczeniu ładnie się błyszczało. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni początkowo wyłącznie na dolną część piekarnika pieczemy w taki sposób ok 10 min, po upływie tego czasu przestawiamy piekarnik na opcję góra-dół i pieczemy do momentu zbrązowienia ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.01.2012 20:30
Ciekawy pomys? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak