Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros na frytkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat
oliwa do smażenia
kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 1 szt
frytki 450 g
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup
ogórek zielony 1 długi
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros na frytkach

Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Z majonezu, czosnku i śmietany robimy sos, który doprawiamy sola i pieprzem. Danie układamy na talerzu warstwami. Najpierw usmażone frytki, potem mięso z kurczaka, następnie poszatkowana kapusta i pokrojone w kostkę: pomidor, papryka i ogórek. Warstwę warzyw polewamy przygotowanym sosem i ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.10.2011 13:34
super danie
Dorota76 18.10.2010 11:19
Ciekawe podanie bardzo lubię takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak