Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy ostry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 500 gram
cebula biała 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
bazylia do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy ostry

W rondelku podsmaż drobno pokrojoną cebulę (ewentualnie pokrojone piórka cebuli), dodaj przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy, zagotuj, ewentualnie dopraw.
Sos używam głównie do pizzy i tortilli, ale także do gołąbków.
Jeśli ugotujesz za dużo, możesz go dodać do sosu do spaghetti, dania warzywnego albo polać nim jakąś zapiekankę makaronową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.02.2012 09:34
mnnnnnnnnnniammmmmmmmm!
Smakosz6 08.02.2012 21:07
mniam
Smakosz6 27.07.2011 13:19
hihihi
Smakosz6 13.07.2011 22:25
chyba tylko mnie smakuje:)
Smakosz6 20.06.2011 10:17
i znowu ja- PYCHA!
Smakosz6 17.03.2011 19:03
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Smakosz6 09.12.2010 08:27
uwielbiam pomidory!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak