Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula z wątróbką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duże cebule 4
wątróbki 25 dag
kurek 15 dag
masła 8 dag
tymianku 1/2 łyżeczki
majeranku 1/2 łyżeczki
śmietany 5 łyżek
mąki 1 łyżeczka
soku z cytryny 1 łyżeczka
rodzynków 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula z wątróbką

Cebulę obrać i włożyć do gorącej osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego gotować ok. 5 minut. po tym czasie cebulę ostudzić i wydrążyć środek. Ułożyć takie cebule w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Do środka nasypać troszkę soli i pieprzu oraz zioła. Na maśle podsmażyć wydrążony środek cebuli wraz z pokrojoną drobno wątróbką oraz grzybami. Oprószyć mąką i doprawić do smaku. dodać sok z cytryny i alkohol. Chwilę poddusić. Na koniec dodać śmietanę i rodzynki. Gorącym farszem napełniać cebule i zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 14.09.2010 09:32
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:32
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:32
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:58
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:58
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:24
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:24
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:24
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak