Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
filet z kurczaka 30 dag
cebula biała 1
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
kostki wołowe 2
woda letnia 2 l
pomidory bez skóry 4
olej
papryka zielona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna

Schab i filet z kurczaka kroimy w kostkę .Cebule w piórka .W garnku rozgrzewamy 5 łyżek oleju i wrzucamy cebulę .Podsmażamy ją trochę ,a następnie dodajemy pokrojone mięso i kostki wołowe.Smażymy często mieszając .Dorzucamy pokrojoną w dośc drobną kostkę paprykę .Zalewamy wodą .Gdy mięso będzie miękkie wrzucamy obrane i pokrojone pomidory i fasole odcedzoną z zalewy .Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 31.12.2013 09:05
pysznie wyglada
IZABELA29 05.05.2013 09:19
proszę bardzo
romanrafal
romanrafal 05.05.2013 09:14
oj oj podoba mi się ta zupka,muszę sobie zrobić,kupuję przepis
Motorek 27.01.2013 13:53
bardzo smaczne są takie zupki mięsne
Anna169Hosz 04.12.2012 12:26
Ja mojego męża też karmię takimi zupkami:)
Bernadeta 17.11.2012 11:54
wspaniała taka zupka,treściwa i smaczna
elzbietar64 16.05.2012 20:34
nie jadłam ale zainteresowała mnie
anemon 25.02.2012 12:10
Bardzo smaczna i pożywna zupa.
Justa32 13.09.2011 08:13
smaczna
MAŁY 19.07.2011 12:22
pyszna
Monika193
Monika193 14.05.2011 21:39
pyszna
Magdalena/26Mooi 10.04.2011 21:33
pyszna:)
ben-ka 11.10.2010 11:06
Masz rację taka zupa zastąpii cały obiad:)
IZABELA29 06.10.2010 18:10
bardzo pożywna ,męża nią karmie...
Mati13 06.10.2010 17:35
super!
IZABELA29 06.10.2010 13:26
zapomniałam dopisac graśc makaronu nitki rzucone prosto do garnka ,nie trzeba osobno gotowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak