Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po irańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki curry
1-2 łyżki mąki
1 czubata łyżka masła
mała śmietana 18%
sól, pieprz
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po irańsku

Schab kroimy w cienkie paseczki,obsypujemy cienko mąką i podsmażamy na patelni.Mięso przekładamy do rondla,zalewamy małą ilością gorącej wody i gotujemy na wolnym ogniu.Najlepiej 15-20 min ale bez soli-szybciej zmięknie.Z masła i curry przygotowujemy zasmażkę,dodajemy do mięsa i przyprawiamy solą i pieprzem.Chwilę gotujemy.Po czym dodajemy śmietanę i zagęszczamy sos mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.05.2011 10:53
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak