Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
woda 4 łyżki
sól
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie

Z mąki, wody, soli zagnieść ciasto – odstawić do lodówki na 30 minut. Rozwałkować. Na środek ciasta położyć kostkę masła i złożyć w kopertę. Ciasto z masłem rozwałkować w prostokąt, złożyć potrójnie. Rozwałkować znowu prostokąt, złożyć i powtórzyć trzykrotnie, za każdym razem chłodząc ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak