Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt orzechowy:
jaja 3 sztuki
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
śmietana kremówka ½ l
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao
orzechy 15 posiekane
orzechy mielone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy

2 żółtka i 1 jajko ucieramy z 6 łyżkami cukru na puszystą masę. Pozostałe składniki ubić z 2 łyżkami cukru. Wymieszać obie piany z orzechami, proszkiem i cukrem waniliowym. Piec w temp. 180 stopni 30 minut.
4 łyżki cukru rozpuścić w rondelku tak by powstał karmel, wlać śmietanę, wsypać orzechy, cukier waniliowy, całość ubić. Wystudzony biszkopt przekroić, przełożyć kremem, a częścią posmarować boki tortu. Oprószyć kakao, udekorować orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak