Sos musztardowy.

Sos musztardowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 szklanka
  • żółka

    2 sztuki
  • ostra musztarda

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić ze szczyptą soli i letnim masłem na krem.Dodać ciepły rosół i dobrze wymieszać.Ustawić rondelek na większym garnku z gotującą się wodą i ubijać aż sos zgęstnieje.Dodać musztardę i zieleninę, wymieszać.Jest to bardzo dobry sos do białego mięsa , ryb i jajek na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (46)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

09.08.2013 00:10
pycha sosik

ajres

22.01.2013 22:43
polecam

ajres

22.01.2013 22:43
polecam

ajres

22.01.2013 22:43
polecam

Rybciia

22.03.2012 21:27
super

Magda60

22.02.2012 22:01
dobry mi wyszedl

Magda60

22.02.2012 22:01
dobry mi wyszedl

cooleczka

13.02.2012 19:38
rzeczywiście w sam raz do mięsa

cooleczka

27.01.2012 09:24
te? robi? sos musztardowy

alaaa

11.01.2012 10:35
z jajkami pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat