Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEJSKIE BATONY

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100ML GĘSTEJ ŚMIETANY
300 g cukru kryształu;
250 g margaryny lub masła;
150 g gorzkiej czekolady;
olej 2 łyżki
wiórki kokosowe 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: WIEJSKIE BATONY

Masło lub margarynę rozpuścić, dodać śmietanę i cukier, zagotować (cały czas mieszając). Masę gotować przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać kokos i wymieszać. Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym i wylać masę . Masę dobrze rozsmarować i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia powstałe z masy cusio kokosowe wyłożyć z papierem z formy, ostrym nożem pociąć na kwadraciki wielkości czekoladek.
Czekoladę razem z olejem rozpuścić (można w kuchence mikrofalowej). Kokosowe kwadraciki zanurzać w gorącej czekoladzie. Odstawić w chłodne miejsce, by czekolada dobrze zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak