Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANY ŁOSOŚ DO SŁOIKA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

4 duże cebule pokrojone w plas
750 ml octu winnego
125 ml wody
20 ml soli
125 ml cukru
40 ml curry w proszku
15 ml kurkumy
10 ziaren kolendry
5 listków laurowych
filet z łososia 2 kg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 ml

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANY ŁOSOŚ DO SŁOIKA

Filety umyj i pokrój na porcje. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj rybę i duś kolejne 20 minut. Uważaj aby jej nie uszkodzić. Wyjmij rybę łyżką cedzakową i ułóż w szklanym naczyniu. Na wierzch wylej pozostały sos. Przestudź, zamknij szczelnie i włóż do lodówki na minimum 3 dni, aby ryba dobrze przesiąknęła marynatą. Podawaj z chlebem razowym i masłem.

Można zrobić do słoika wtedy robi się zalewę taką jak do marynowanego karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak