Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w marynacie jogurtowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
mąka 2 szklanka
tłuszcz do smażenia 1 szklanka
joogurt naturalny 300 ml
czosnek 1 ząbek
pieprz w ziarenkach 6 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka stołowa
starta skórka z cytryny
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
papryka 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w marynacie jogurtowej

Jogurt mieszamy z przyprawami(imbir, papryka, czosnek, liście laurowe, ziarenka pieprzu) i koncentratem pomidorowym. Dodajemy skórkę cytrynow, sól, pieprz. Kotlety polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin. Ndużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso osączamy z marynaty, ale jej nie spłukujemy. Kotlety panierujemy w mące i smażymy z obu stron, aż będą miękkie. Najlepsze są schabowe z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak