Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kalarepki przekładana szynką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2
szynka parzona 10 dag
jajko 2
bułka tarta pikantna
sól
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kalarepki przekładana szynką i serem

Kalarepki kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez ok 5 min. Wyjmujemy, osuszamy. Szynkę i ser kroimy w cieniutkie plastry. Na każdy plaster kalarepy kładziemy szynkę, ser i ponownie szynkę i składamy na pół. Takie \"kotleciki\" obtaczamy w jajku wymieszanym z Kucharkiem w płynie, następnie w bułce Prymat i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 04.09.2012 13:27
Ciekawy przepis.
edyta44 11.03.2012 13:30
cos nowego
pacpaw 09.12.2011 21:20
obchodzimy się ostrożnie i będzie okej :o)
bami 08.12.2011 19:41
Interesujące! A czy te \'kotleciki\' się nie rozpadną? Ser je sklei? :)
Ania67 09.06.2011 14:03
pycha
Seba 31.05.2011 10:26
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak