Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z watróbki i nerki cielęcej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250g watróbki celecej
mleko
200g pieczarek(malych)
100g cebyli
20g maki
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
przyprawa do szaszlykow

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z watróbki i nerki cielęcej

watróbke zalac mlekiem i zostawic w chlodnym miejscu na kilka godzin. Nerki pokroic w kostke zalac woda i rowniez zostawic w chlodym miejscu na kilka godzin. Nastepnie watróbke rowniez pokroic w kostke. Pieczarki pokroic w plastry, cebule równiez w plastry, Wartróbke nadziewac na wykalaczki naprzemian z nerkami, pieczarkami i cebula. Posypac przyprawami. Usmazyc na silnie rozgrzanym tluszczu. Mozna rowniez na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak