Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos typu keczup pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
ziele angielskie 1 sztuka
cukier 2 łyżka stołowa
sól 1 łyżka stołowa
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżka stołowa
olej 3 łyżka stołowa
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos typu keczup pikantny

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki. Podzielić na cząstki. Cebulę drobno posiekać. Wrzucić do rądla pomidory, cebulę i olej, podlać kilkoma łyzkami wody i dusić. Dodać przyprawy i musztardę i razem, na maleńkim ogniu, dusić 1 godzinę. Kiedy masa jest gęsta i jednolita- przekładać na gorąco do wygotowanych lub wyprażonych w piekarniku słoików. Zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut. Sos najlepszy jest zimny. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak