Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki odwrotne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
kapusta biała pół główki
przyprawy
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki odwrotne

Kapustę potrzeć na tarce.Do dużej miski włożyć mięso mielone, jajko potartą kapustę oraz wsypać woreczek ryżu.Wszystko razem zmieszać przyprawić wegetą, z powstałej masy ulepić klopsy.Do garnka nalać około 4 litry wody i zagotować.Do wrzątku włożyć ulepione klopsy i gotować około pół godziny, później wyciągamy klopsy z wody i robimy sos.Do Zagotowanej wody z klopsów dodajemy 2 kostki rosołowe, przecier pomidorowy, później aby zagęścić mieszamy wodę z mąką i dodajemy do wywaru.na koniec do sosu dodajemy ugotowane klopsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 13.05.2013 10:37
zrobie dzisiaj
Ewelina47 13.03.2012 09:47
pycha
Neetka90 10.01.2011 13:16
Musze spróbować
marenka 02.11.2010 07:08
Warto spróbować
aginaa 20.10.2010 10:00
fajnie wyglada
alaaa 06.10.2010 12:56
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak