Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto wiśniowo - migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 40 dag
kostka masełka
cukier 20 dag
sól
cukier wanilinowy
mąka 30 dag
budyń waniliowy
jajko 4
proszek do pieczenia 3
mleko 2 łyżki
płatki migdałowe 10 dag
brązowy cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto wiśniowo - migdałowe

Wiśnie najpierw wydryluj. Masełko ucieraj mikserem dodając cukier waniliowy , jajka, mąkę sól, budyń , proszek i mleko. Gotowe ciasto włóż do natłuszczonej blachy o wymiarach 30x40 cm i wyrównaj powierzchnię. Na niej układamy wiśnie , sypiemy migdały i cukier . Pieczemy krótko tylko 35 minutek w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.09.2011 10:41
apetyczne
Beata73 19.10.2010 15:57
moje ulubione!
Joanna132 07.10.2010 09:21
o tak, super
Kate131 06.10.2010 12:09
same pysznosci
Małgorzata113 06.10.2010 10:29
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak