Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200g kaszy grycznej
100ml smietany
20g suszonych grzybów
100g kielbasy
400g ziemniakow
jaja 2 szt.
bulion 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z grzybami

Kasze wsypac do wrzacego bulionu. Natepnie naczynie z kasza postawic na wiekszym naczyniu z goraca woda i gotowac na parze. Ugotowane grzyby posiekac. Ziemnaki ugotowac, i przetrzec na tarce. Cebule skrojona w kostke podsmazyc. Kielbase skroic w plasterki. Naczynie wysmarowac tluszczem wsypac kasze, oblozyc kielbasa, polac smietana wymieszana z cebula, jajami i przyprawami. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak