Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulon z boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1kg chudego boczku
150g pieczarek
tłuszcz
50g bulki czerstwej
natka pietruszki
1/2kg jabłek
sól, pieprz, czosnek i majeranek
ketchup 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rulon z boczku

Boczek wyrownac,rozklepac(bez spodniej warstwy) tluczkiem zwilzonym woda. Drobno skrojone pieczarki usmazyc. Bulke namoczyc, odcisnac i zmielic razem z okrawkami boczku, polaczyc z pieczarkami jajem i posiekana natka pietruszki, doprawic do smaku. Boczek natrzec przyprawami, rozlozyc na nim rownomiernie przygotowane nadzienie. Boczek zwinac w rulon i zwiazac nitka(jak baleron)polac tluszczem i piec polewajac woda a pozniej wytworzonym tluszczem. Jablka obrac i pokroic w kostke. Dodac do boczku pod koniec pieczenia razem z ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak