Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z ziemniaczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki małej
woda 2 litry
cebula 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
posiekana zielenina 2 łyżki
olej 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
posiekana zielenina 1 łyżka
dowolne zioła
kostka rosołowa 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z ziemniaczkami

Zagotować bulion z wody i kostki rosołowej. Wszystkie warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, selera pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu. Gdy warzywa będą miękkie cebulę należy pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać ją do zupy. Gotować kilka minut. Zupę zaprawić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku, dodać dowolne zioła. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.12.2013 21:41
bardzo smaczna
Wafelek2601 06.01.2013 00:13
Bardzo lubię taką zupkę
gosia561 26.04.2012 12:53
smaczna zupka
magical66 10.08.2011 18:51
pyszności
Katarzyna/kate1980 10.10.2010 13:24
uwielbiam takie zupy
gusia1000 07.10.2010 00:49
Extra zupa na jesień.
Iwusia 06.10.2010 14:18
Pysznie ta zupka się zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak