Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
mąka 1/2 szklanki
olej 4 łyżki
chrzan 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
posiekana zielenina 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie chrzanowym

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Kotlety delikatnie zbić, oprószyć przyprawą do mięsa, solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim bitki. Przekładać je do gotującej się w garnku wody. Zaprawić ją chrzanem, koncentratem pomidorowym i mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną drobniutko zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.10.2013 10:01
Bardzo lubię tak przyrządzone mięsko
IKrakowianka 07.11.2012 16:50
świetny obiadek
Katarzyna/kate1980 10.10.2010 13:23
super przepis na pewno wypróbuję
Iwusia 06.10.2010 14:18
Już czuję ten zapach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak