Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 6 szklanek
szparagi zielone 2 pęczki
sok z cytryny 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowy

Szparagi oczyścić, opłukać, przełożyć do garnka z wodą i ugotować dodając sok z cytryny. Gdy będą już ugotowane wyjąć szparagi, zredukować objętość wody. Gdy będzie odpowiednio zmniejszona dodać ponownie szparagi. Całość zmiksować, dodać sól i pieprz do smaku, zabielić krem śmietaną. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.07.2012 22:58
super !
Katarzyna/kate1980 10.10.2010 13:22
szkoda tylko że u mnie tak ciężko jest dostać szparagi
Iwusia 06.10.2010 14:20
Lubię zupy kremy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak