Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka wędzonego kurczaka z pieczarkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/3 szklanki kwaśnej śmietany 18%,2 łyżeczki mąki,1 szklanka wody
bulion drobiowy 1/3 kostki
udka z kurczaka 2 szt. (wędzone)
pieczarki 20 szt.
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: Udka wędzonego kurczaka z pieczarkami :

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano przekrojone na połówki pieczarki. Wsypać natkę i wlać wodę . Dodać ½ Bulionetki i dusić pod przykryciem przez 15 minut .Zagęścić sos mąką .Dodać rozrobiona z 2 łyżkami gorącego sosu śmietanę .
Podawać z ziemniakami puree i dodatkową surówką .

Użyłam Bulionetki bo chciałam sprawdzić jakie są – wydaje mi się ,że sprawdzą się doskonale .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 22.11.2011 10:47
super
eli_555 02.02.2011 22:51
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak