Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z piersi kurczaka z pieczarkami i parówką :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki oliwy,1 łyżeczka musztardy,2 łyżki mąki,2 łyżki bułki tartej,2 łyżki usiekanego koperku
jajko 1 szt
woda 200 ml
cebula 1 szt.
pierś z kurczaka 1 szt.
parówki 1 szt.
pieczarki 6 szt.
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z piersi kurczaka z pieczarkami i parówką :

Trochę inny sposób na pierś z kurczaka . Roladki są z reguły lubiane . A faszerować je może w zasadzie wszystkim .

Pierś z kurczaka rozklepać na duży płat . Posmarować musztardą . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oliwie (1 łyżka ) . Pieczarki bardzo drobno usiekane dodać do cebuli i podsmażyć na rumiano . Do podsmażonej cebuli z pieczarkami dodać bułkę tartą , jajko , koperek . Wymieszać . Doprawić pieprzem , jarzynką . Na płat mięsa nałożyć farsz . Na nim położyć parówkę . Zrolować . Związać nicią . posypać mieloną papryką i Vegeta . Obtoczyć w mące . Podsmażyć na umiano ze wszystkich stron na oliwie z masłem .Przełożyć do garnka . Podlać wodą i dusić ok. 40 minut . Roladę wyjąć . Zdjąć nitkę . Przekroić na pół . Sos doprawić ( można dodać łyżeczkę masła , łyżeczkę mąki , łyżkę śmietany, trochę usiekanego koperku lub przecieru pomidorowego wedle uznania ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 24.01.2012 13:50
wygl?da bardzo smacznie
AGNIESZKA144 11.10.2011 18:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak