Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kaczki w marynacie sojowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kaczki 4 sztuki
ocet balsamiczny 3 łyżki
sos sojowy 6 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kaczki w marynacie sojowej

Skórkę z piersi kaczki nacinamy. Ocet balsamiczny, sos sojowy, imbir mielony, paprykę mieszamy i taką w takiej marynacie trzymamy piersi przez 3h w chłodnym miejscu. Po tym wyjęte piersi smażymy na patelni. Najpierw stroną od skórki przez ok 10 minut, następnie przewracamy i troszkę krócej 4-6 min. Podczas smażenia polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 25.03.2012 23:09
super
BernadettaP 16.11.2011 08:36
pyszna !
Ania67 17.09.2011 08:42
super
Sylwia56
Sylwia56 11.09.2011 14:34
smaczne
IZABELA29 23.08.2011 08:41
pyszniutkie
ben-ka 22.08.2011 20:24
kaczka! pyszności same:)
Wafelek2601 30.06.2011 00:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak