Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w kożuchu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt.
cebula 2 szt.
ogórki konserwowe 2 szt.
kiełbasa szynkowa 20 dkg.
sos pomidorowy 4-5 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
zalewa z ogórków 2-3 łyżki
majonez 4 łyżki
szczypta cukru
kilka galazek natki pietruszki
jogurt 0% 150 g.
papryka czerwona 2 szt.
ryż brązowy 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w kożuchu

Zagotować dużą ilość wody. Osolić, wsypać ryż i gotować na małym ogniu około 30 min.
W tym czasie obrać cebulę i pokroić w krążki. Na dużych oczkach tartki utrzeć seler, krótko gotować go w niewielkiej ilości wody. Ogórki pokroić w plastry. Paprykę oczyścić, wymyć i pokroić w paski. Kiełbasę obrać ze skóry i również pokroić w paski.
Ryż przepłukać zimną wodą i osączyć na sicie. Wymieszać przygotowane wcześniej składniki.
Połączyć sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy, zalewę z ogórków i cukier. Doprawić solą, pieprzem i sosem tabasco. Tak przygotowany sos dodać do sałatki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić na 1 godz., aby nabrała pełni aromatu.
Majonez utrzeć z jogurtem, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak