Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki do czerwonego barszczyku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
pomidor 1 szt
olej do smażenia 50 ml
mielone mięso 200 g
czosnek 1 ząbek
szczypiorek posiekany
sól
pieprz
bułka 4 szt
cebula 1 szt
ser żółty 100 (ostry)
koncentrat pomidorowy 1 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki do czerwonego barszczyku

Pomidora sparzyć obrać ze skórki, pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju przesmażamy czosnek, cebulę, jak się zeszkli, dodać pomidora i koncentrat pomidorowy. Dusić kilka minut. Z bułeczek odcinamy z góry każdej bułeczki cienki plasterek, wydrążyć miąższ. Bułki opiekać w rozgrzanym piekarniku, przez kilka minut. Wydrążony miąższ mieszamy z mięsem, doprawić solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Bułki smarujemy od wewnątrz masłem, dodajemy po trochu sosu pomidorowego i nałożyć do nich masę mięsną. Polewamy pozostałym sosem, posypać połową sera. Bułeczki zamknąć czapeczkami, posmarowane masłem i posypane resztą sera. Bułeczki włożyć do piekarnika, zapiekać przez 5 minut w 180 stop. Gotowe bułeczki posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 06.10.2010 12:56
bardzo dobry pomysł ,wykorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak