Przepis i sposób przygotowania na: KLAUN
pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag. orzechów mielonych wyrobić ciasto. Schłodzić ok.2 godz. w lodówce. Podzielić na 4 części. Z
jednej upiec placek, a z pozostałych trzech zrobić
rolady-wałkować,każdą osobno,posmarować powidłami i posypać orzechami.
Zwinąć rolady i piec ok. 30 min.
Krem: 1l. mleka, 1 szkl. cukru, 3jaja, cukier waniliowy, 4 łyżki mąki pszennej, 2budynie waniliowe, 1margaryna. W 1/4 szkl. mleka rozpuścić mąkę, budynie i roztrzepane jaja. Resztę mleka zagotować i wlać powstałą masę. Ponownie zagotować
i ostudzić. Zimny budyń dodawać po łyżce do utartej margaryny.
Przygotować galaretkę czerwoną w/g przepisu na opakowaniu-pozostawić do stężenia. Śnieżkę ubić z 3/4 szkl. zimnego mleka i dodać tężejącą zieloną
galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody. Ugotować 3 budynie śmietankowe w butelce zielonego soku \"Pysio\" i gorącą masę wylać na kruchy placek. Następnie upieczone i ostudzone 3 rolady wyłożyć na zieloną masę, a pomiędzy wlać tężejącą czerwoną galaretkę-chwilę wstawić do lodówki
aby galaretka zastygła. Położyć na to masę budyniową,następnie pokroić kilka bananów lub
innych owoców np. wiśni lub brzoskwiń i zalać połową śnieżki
połączonej z zieloną galaretką.Następnie ułożyć biszkopt i wylać
pozostałą śnieżkę. Posypać wiórkami czekolady lub mielonymi orzechami.