Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb meksykański

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
mleko 3,2% 1/2 litra
sól 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
pomidory suszone 1 łyzka
papryka 1 łyzka
sezam 1 łyzka
drożdże 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: chleb meksykański

Wszystkie składniki wyrobić jak na ciasto drożdżowe i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak podrośnie jeszcze raz wyrobić i przełożyć do 2 foremek-keksówek. Posypać sezamem i upiec w piekarniku ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 28.08.2013 09:38
musi być pyszny
Joanna108
Joanna108 30.07.2011 10:28
smakowicie wygąda
rzenia15 24.02.2011 10:39
Na pewno go upiekę.
patusia 30.01.2011 23:28
Pycha :)
mamusia1 11.10.2010 17:09
super chlebek!
Margo1 05.10.2010 22:02
meksykański , może kiedy spróbuje..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak