Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin z wody z masłem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 80 dkg
Wywar:
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt
natka pietruszka 2 łyżeczki
masło 4 dkg
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lin z wody z masłem

lina sparzyć,sprawić ,przyrządzić wywar i lina włozyć do gąrącego wywaru,gotować przez 30 min.Gdy ryba jest miekka ,wyjąć ,osączyć,włożyć na półmisek posypać siekanymi jajkami i natką oraz skropić masłem.
Podawać z cząstkami cytryny i ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 07.01.2011 15:58
warto wypróbować
Jaheira11 06.10.2010 21:21
musze wyprobować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak