Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z kurczaka z włoszczyzną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
pierś z kurczaka 1 podwójna
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z kurczaka z włoszczyzną

Gotujemy wywar z włoszczyzny i przypraw. Piersi kroimy na 4 kawałki. Dokładamy od wywaru pierś i gotujemy (po ugotowaniu powinna być bardzo miękka).
Po ugotowaniu szarpiemy mięsko na małe kawałeczki, wkładamy do miseczek na galaretki . W międzyczasie w 0,5 l gorącego wywaru rozpuszczamy 3-4 łyżeczki żelatyny i zalewamy mięso w salaterkach. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przed jedzeniem na galaretkę wyciskamy cytrynę lub polewamy kilkoma kroplami octu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak