sakiewki z serem

sakiewki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

    1 szt
  • łyżki śmietany

    4 szt
  • rodzynek

    10 dag
  • łyżki cukru pudru

    3 szt
  • żółtko

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • twaróg

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść w misce, dodać śmietanę, rodzynki, cukier i żółtko. Wymieszać na jednolitą masę. Rozmrożone porcje ciasta rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o bokach 9 cm i na środek każdego nałożyć łyżeczkę nadzienia.

Skleić przeciwne boki. Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.

Piec 15 minut w temperaturze 210 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

06.05.2012 12:13
super

usmiech

05.04.2012 12:29
fajne

marcia71

10.05.2011 00:53
smaczne

mala2021

16.02.2011 10:18
smaczne i proste

Krzysztof42

29.01.2011 14:47
wolę sakiewki z mamoną

mehia

18.11.2010 08:17
extra :)

Ela20

10.11.2010 18:35
szybkie i bardzo smaczne!

monisia1977

30.10.2010 07:03
dobre

Margo1

28.08.2010 09:22
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat