Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skórka pomarańczowa smażona

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 50 dkg
cukier 50 dkg
woda 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: skórka pomarańczowa smażona

skórkę z pomarańczy pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem. W rondelku zagotować wodę z cukrem i wrzucić skórkę pomarańczową. Smażyć 30 minut i gorącą nakładać do słoiczków. Szczelnie je zamknąć i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 10.10.2010 20:14
do sernika idealna!
Margo1 05.10.2010 21:58
przepis prosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak