Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 5 dkg
mąka 10 dkg
sól do smaku
jaja 4 (osobno białka i żółtka)

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie

Masło utrzeć,dodawać żółtka,ucierać.Ubić pianę z białek.Wykładać na żółtka partiami pianę i mąkę,posolić i wymieszać.Zobić próbę z ciasta,gdy za rzadkie dodać mąki.
Łyżką zanurzoną we wrzącej wodzie nabierać ciasto i kłaść małe,podłużne kluseczki na wodę lub zupę.Zagotować pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 06.10.2010 21:26
wyglada na łatwe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak