Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielecina z kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 glowka mala kapusty wlaskiej
50g bulki czerstwej
100g cieleciny
100ml smietanyjajo
koperek
sól, cukier, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
40g sera żóltego

Przepis i sposób przygotowania na: cielecina z kapusta

kapuste pokroic na 4 czesci i gotowac az zrobi sie chrupiaca. Pozniej wyjac , wystudzic wyciac glab. Bulke namoczyc i zmielic razem z miesem, wymieszac ze smietana, koperkiem, jajem. doprawic do smaku. Przygotowana mase, nalożyc miedzy liscie kapusty, zwinac nitka, zawinac w folie aluminiowa i upiec. Gdy kapusta bedzie miekka , wyjac, usunac nici, ulozyc w naczyniu, posypac startym serem i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 29.03.2011 10:28
mmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak