Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 10 dkg
ziemniaki 4 szt.
cebula 1/2 szt.
przecier pomidorowy 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Kucharek 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
kapusta kiszona 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Zagotować wodę, wrzucić kapustę odciśniętą z kwaśnego soku. Dodać przyprawy i gotować 10 minut. Wkroić cebule i kapustę. Jak kapusta będzie miękka wkroić pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 18.08.2012 09:32
smaczne
mamusia1 14.08.2012 23:21
wspaniałe
mamusia1 14.08.2012 23:20
wspaniałe
mamusia1 14.08.2012 23:20
wspaniałe
mamusia1 14.08.2012 23:20
wspaniałe
Kryska73 08.05.2011 17:56
wspaniały
Kryska73 08.05.2011 17:56
wspaniały
Łucja1 05.05.2011 15:26
pyszny
Łucja1 05.05.2011 15:26
pyszny
mamusia1 04.05.2011 14:05
super
mamusia1 04.05.2011 14:05
super
Mysiunia 03.11.2010 16:36
rewelacja!
mamusia1 09.10.2010 17:15
lubię kapustę pod każdą postacią!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak