Przepis i sposób przygotowania na: Czarny piernik z ziemniakami
Polewa:
rozpuścić margarynę dodać pozostałe składnik,mieszając doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.Zimną polewą posmarować ciastka pokrojone w kostkę ze wszystkich stron.
miód sztuczny | 500 gr |
mąka pszenna | 500 gr |
ziemniaki gotowane | 500 gr |
cukier | 130 gr |
masło | 150 gr |
jajko | 3 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
marmolada do przełożenia | |
margaryna | 100 gr(polewa) |
cukier puder | 2 łyżki(polewa) |
kakao | 2 łyżki(polewa) |
mleko | 3 łyżki(polewa) |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: