Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkami

Ciasto:

Mąka 25 dag
Cukier ½ szklanka
Masło 15 dag
Cukier waniliowy ½ opakowania
Jajko 1 sztuka
Żółtko 1 sztuka
Sól szczypta
Bułka tarta 1 łyżka

Nadzienie:

Porzeczki czerwone 1 kg
Mielone migdały 8 dag
Kasza manna 8 dag
Białka 7 sztuk
Cukier puder 25 dag
Mąka ziemniaczana 3 dag
Cynamon szczypta

Składniki ciasta zagnieść, włożyć do lodówki na ½ godziny, wyłożyć na natłuszczoną formę posypaną bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, ubijamy całość. Składniki nadzienia dodać do ubitej piany, wyłożyć na ciasto, piec około 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.10.2010 09:06
jak zamroziłeś to tak :):)
rosik93 05.10.2010 23:30
Znajdę jeszcze porzeczki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak