Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab smażony w porach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
por (białe części) 3
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab smażony w porach

Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą Prymat, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz. Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem. Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 04.03.2012 19:11
ooooo
edyta44 08.02.2012 17:51
smaczne
tomek18 25.10.2011 08:11
pycha
Mirka-Ludomila 21.07.2011 11:03
pomysłowo
ElizaT 06.07.2011 10:04
extra
Grażyna13 30.06.2011 14:38
Podoba mi się :)
Ewelina38 17.04.2011 21:19
fajny pomysł na obiadek
edyta44 12.04.2011 16:49
ciekawe
ben-ka 16.02.2011 20:10
Fajny pomysł:)
Smakosz6 27.10.2010 08:59
mniam
Izabela/bella81 17.10.2010 00:35
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak